Nyomtatás E-mail

Specifikáció készítés -"Mi értünk az üzlet nyelvén"

Kellő előkészítés és üzleti elemzés híján az IT beruházások több okból is félrecsúszhatnak. Az egyik jellemző ok, hogy rossz a specifikáció, vagy a fejlesztés nem a megfelelő módszerekkel történik, de az is előfordulhat, hogy az IT által létrehozott „termék” jól működik,de az üzleti folyamatok mégsem változnak meg.

Ennek oka leginkább abban keresendő, hogy az üzleti területen dolgozó munkatársak nem használják ki a folyamatokat támogató funkcionalitásokat, mert a működés logikája „IT-s” logika,  nem az, amit ők logikusnak tartanak. Így az alkalmazás közutálatnak örvend, és gyakorlatilag elhal; nem hozza el a remélt változást.  A gyakorlatban sokszor előfordul az is, hogy olyan IT beruházásokat hajtana kvégre, amelyeknek valójában nincs üzleti értékük,a fejlesztés eredményeként legfeljebb a felhasználói élmény lesz jobb, ami nagyon fontos, de nem lehet üzleti cél.

 

Az üzleti oldal és az IT között a leggyakoribb feszültségforrás, mikor az üzlet az informatikára eszközként tekint a minél nagyobb profit és a mind gazdaságosabb működés eléréséhez.

Az IT szervezet  ugyanakkor néha kissé öncélúan szemléli a fejlesztéseket, és nem tartja szem előtt azok üzleti hasznát. Nem véletlen, hogy egyre több iparágban merül fel igényként: az informatikai vezetők tanulják meg az üzlet nyelvét is hiszen csak így tudják egymáshoz közelíteni az üzleti és az informatikai igényeket.

Épp ezért a specifikáció elkészítése során az adott területet részleteiben is ismerő tanácsadóink személyesen felmérik cége működését, az egyes folyamatokat valamint -az alkalmazottak közreműködésével - betekintenek cége mindennapjaiba. Cél a vállalkozása alapos, részleteket nem nélkülöző megismerése. Ezután készítünk Önnek egy részletes javaslatot az egyes folyamatok hatékonyabb megvalósítására az informatika eszközei felhasználásával.

Megvalósítás: Cégünk előnye a "nagy" tanácsadó cégekhez, hogy mi a tanácsadóink által javasolt megoldás teljeskörű megvalósítását is vállaljuk, tisztában vagyunk az egyes részmegoldások költségeivel, ezért még időben a rendelkezésre álló költségkerethez  igazítjuk a feladatot , hogy Önök a lehető leghatékonyabb módon használják fel a rendelkezésre álló kereteketüket .